IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стратегия предвижда безработицата в България да се свие до 4% към 2030 г.

Новият стратегически документ за заетостта предвижда мерки за около 10 млрд. лв. от различни източници

11:14 | 02.06.21 г. 6
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Последна актуализация: 09:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 0
Императорът
преди 2 години
Слабowмен ***, работещ за няколко кирливи долара като ***, а правиш ли си смутка какво и процентното съотношение на *** сред по-младото поколение, за сметка на пенсионната възраст, до която те рядко доживяват поради мръсотия, безумен живот и вродена непълноценност? И мен не ме интересува кой взема помощи за безработица и кой - 20 вида помощи за ***, които прави на конвейер. Още преди 8-9 години от Центъра за демографска политика бяха изчислили, че само пряката издръжка на тия ни струва над 3.2 МБ на година, т.е. повече отколкото цял живот работилите пенсионери !!! И ми писна да чета статии, как безработицата (нормално явление във всяка нормална държава) трябва с някакви ебасипрограмите да бъде намалена с 0.1%, ама всички се правят на слепи, че има 19% в трудоспособна възраст, които нито учат, нито работят, нито търсят работа, тоест не само че нямат принос към бюджета, но и го източват !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 2 години
ми ше се свие безработицата , кат се свият и работещите ...към две и трийста наясно ли сте колко народ ше бачка ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 2 години
А по темата - безработица само от 4% е вредна за икономиката. Реално нежелаещите да работят са толкова - 4%. При такова ниво на безработица означава, че всичко налично, куцо, кьораво и сакато е наето и има силен глад за работници. 2018-2019 бяхме стигнали 4,5% и беше ужас - хора за нищо не можеш да намериш. Трябва ни балансирана безработица от около 6%, да внасят молдовци, украинци, от разни бивши республики, виетнамци, ама да се търси това ниво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 4
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Ей, дребен джуджефил, научи се да смяташ! Първо, чернокраките не са 20% от населението, а под 15%. Второ, те всичките, които не работят са на помощи за безработица и ако всички те бяха безработни, то процентът на безработица щеше да е над 15%. Не става само с кремълски лозунги и акъл трябва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
redcretin
преди 2 години
И всичко е за да се вземат пак едни пари от ЕС и после да се изкрадат....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
Императорът
преди 2 години
А някаква стратегия за ОТКАЗВАЩИТЕ да работят 20% от населението (основно, но не само от хъхрeшки произход)? Или тях все така ще ги хрантутим и ще им търпим безчинствата, та сакън да не им нарушим рахата и "правата"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още